Tandorikyckling med myntaraita

Det blir mycket kycklingsklubbor nu eftersom jag köpte på mig två kilo och la i frysen.
Det här receptet har jag hämtat ur en kokbok som heter Alla tiders Indisk (Parragon books) som jag verkligen kan rekommendera. Receptet kräver lite förberedelse, men det är värt det.
Börja med att skär några snitt i i några kycklingklubbor och marinera dem i yogurt, vitlök, spiskummin, koriander och ingefära minst 3 timmar, jag lät min ligga över natten.
Blanda sedan en matsked tamarindpasta (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiken, kan bytas ut mot citron om man inte får tag i det) med 1½ dl vatten och slå det över kycklingklubborna och blanda. Låt de stå ytterligare i tre timmar.
Lägg kycklingklubborna på en plåt och pensla med olja. Ha dem inne i ugnen cirka 30 minuter på 225 grader.
Till åt jag en grönsallad, citron och myntaraita gjord på mezeyogurt, lite vatten, en kvinvsudd socker (funkar med honung, sirap bara det är något sött) och torkad mynta. Lät även det stå över natten så yogurten drar åt sig myntasmaken.
Kommentarer
Trackback